Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag die niet tussen onze veel gestelde vragen staat? Schroom dan niet om contact  met ons op te nemen! 

Lees hier onze Veelgestelde Vragen

Algemeen

Deze zijn hier terug te lezen

Al onze kamers zijn ook te spelen in het Engels! Neem na het maken van je reservering even contact met ons op doormiddel van een e-mail, dan zorgen wij ervoor dat de nodige aanpassingen in de kamers gedaan worden.  

Yes, The Great Escape is also suitable for internationals. Please contact us after making your reservation to ensure the room will be prepared in English before your arrival.  

Zorg ervoor dat je voordat je een escape room betreed naar het toilet bent geweest. Het zou natuurlijk erg zonde zijn voor de sfeerbeleving als we het spel moeten afbreken voor een toiletbezoek. Zorg dus dat je op tijd aanwezig bent, zodat dit niet van de speeltijd hoeft af te gaan. Wij beschikken helaas niet over een invalide toilet.

Onze escape rooms zijn enkel te spelen op reservering. Reserveer hier!
Wil je graag vandaag nog komen spelen of staat je gewenste datum niet in ons reserveringssysteem? Neem dan even contact  met op ons op, dan kijken we naar de mogelijkheden!

Is er iemand uit jullie team slecht ter been? The Lost Package is uitstekend te spelen wanneer iemand minder soepel kan bewegen. Wanneer jullie graag een andere kamer willen spelen en twijfelen over de mogelijkheden, neem dan even contact met ons op voor eventuele mogelijke aanpassingen.

Wij bieden een rolstoeltoegankelijke escape room! The Lost Package is rolstoelvriendelijk en kan volledig worden gespeeld met één rolstoel. Onze andere kamers zijn helaas niet geschikt voor een rolstoel.

Onze belevingen buiten zijn voor 80% rolstoel vriendelijk, sommige punten zijn minder goed toegankelijk in de stad, denk hierbij aan een trappen buiten of eventuele verhogingen.

Belangrijk: Op locatie beschikken we niet over een rolstoel toegankelijk toilet.

Parkeren kan bij de Diezerpoort garage. Deze zit op 3 minuten lopen van onze locatie en het eerste uur krijg je van ons vergoed op vertoon van je kaartje (1,20 euro per uur). Buiten de openingstijden van de parkeergarage is parkeren gratis. Wanneer Google aangeeft dat de garage gesloten is, dan is parkeren dus wel mogelijk.

Telefonisch zijn wij bereikbaar op 038 – 202 2646 
Doordeweeks zijn wij bereikbaar tussen 9.00 en 14.00, in weekenden, op feestdagen en tijdens vakantieperiodes hangt onze bereikbaarheid af van de bezetting van onze escaperooms.

Bel je over een boeking op dezelfde dag? Graag horen wij zo snel mogelijk van jou, maar uiterlijk een half uur voor de boeking zijn wij altijd telefonisch bereikbaar.

Via e-mail zijn wij altijd bereikbaar via info@thegreatescape.info
We streven er naar om e-mails zo spoedig mogelijk te beantwoorden.

Let op, we zijn sinds 2020 verhuisd. Dit is ons actuele adres: 

The Great Escape
Burgemeester Drijbersingel 19
8021 DA Zwolle

Eten en drinken

Naast dat wij beschikken over onze eigen horecagelegenheid, Het OM, werken wij binnen onze arrangementen ook samen met diverse restaurants in de binnenstad van Zwolle.

Deze zijn te vinden op de volgende locaties:
– De Belgische Keizer | 750 m lopen
Melkmarkt 58, 8011 ME Zwolle

– De Buik van Parijs | 1.7 km lopen
Willemskade 6, 8011 AC Zwolle

In onze eigen horecagelegenheid, Het OM, zijn de meest voorkomende drankjes te bestellen en kunnen wij altijd een borrelplank, nacho’s of een bittergarnituur serveren. Wil je de dag graag beginnen of eindigen met koffie of gebak dan voorzien wij dit op verzoek ook graag.  Het nuttigen van eigen consumpties is dan ook niet toegestaan.

Na het ontsnappen zin gekregen in een hapje en een drankje? Wij serveren in onze eigen horecagelegenheid, het OM, de lekkerste drankjes en zelfs onze eigen gebrouwen speciaal biertjes! Ook staan er diverse borrelhapjes op onze kaart. Kijk onder arrangementen voor de mogelijkheden met betrekking diner en buffetten.

Reserveren & boeken

Bij ons op locatie is het niet mogelijk om met contant geld te betalen. Uw beleving kunt u online tijdens het reserveren alvast betalen, drankjes en hapjes op locatie kunnen worden gepind.

Controleer na je reservering altijd je e-mail om te zien of je onze bevestigingsmail hebt ontvangen. Als dit niet het geval is, is er iets fout gegaan. Check allereerst je spam folder, indien hij daar niet in staat neem dan even contact met ons op. In de bevestigingsmail staan alle instructies voor het spel, dus het is van belang om deze goed door te nemen! 

Escape rooms

Op zoek naar de foto die we na de escape room hebben gemaakt? Deze wordt per mail en sms toegestuurd. Niets ontvangen? Mail ons dan op info@thegreatescape.info.

 

Binnen escape rooms

The Deal
€ 180,-
The Mission
€ 180,-
The Courtroom
€ 180,-
The Lost Package
€ 145,- 135,- per groep (laatste kans)
Bier escape
€ 80,- per groep

Kinderfeestjes

Kids escape – The Courtroom
€ 275,-
Kids escape – The Lost Package
€ 150,-

Buiten ervaringen

Hanze Escape: De Roof
€ 10,- p.p.
The Artist
€ 75,- per team
The Final Protest
€ 75,- per team
De Klokkenluider
€ 75,- per team
The Undergrounds
€ 75,- per team

Online escape rooms

No data was found

Een escape room klinkt niet gelijk als een goed idee wanneer je last hebt van claustrofobie, echter zijn er genoeg mensen die de uitdaging toch aandurven te gaan. Onthoud dat je nooit echt opgesloten zit, elke ruimte is direct door iedereen te openen met een noodknop. 

Vind je het spannend? Je kunt op voorhand even contact met ons opnemen, we zullen je dan iets meer vertellen over de ruimtes en de inhoud hiervan. We kunnen bijvoorbeeld ook in overleg een deur op een kiertje laten staan. Per escape room kijken en luisteren er één of twee personen mee waarmee jij ook in contact staat, wij kunnen daardoor altijd ingrijpen in het spel of je helpen wanneer je je toch ongemakkelijk voelt. 

Voor gebruikers van (lees)brillen, raden we aan deze mee te nemen, sommige spelonderdelen hebben we verdekt opgesteld, een (lees)bril kan hierbij helpen! Ben je nachtblind of zie je in het donker slecht? Soms zijn (delen) van onze kamers slecht verlicht om de juiste sfeer neer te zetten, op verzoek kunnen we zaklampen verstrekken of extra licht aanzetten. 

Heb je soms last van paniekaanvallen, trauma’s of vind je onvoorspelbare situaties lastig? Onze kamers zijn niet persé eng maar kunnen soms toch best spannend zijn. Wanneer je vooraf onze medewerkers even waarschuwt kunnen zij met jou naar een passende manier zoeken om de beleving  ook voor jou optimaal te maken. Schaam je niet om dit aan te geven, wij willen dat iedereen het naar zijn zin heeft!  

Het bijvoorbeeld mogelijk om van te voren een kijkje te nemen in onze controlroom, ook sta je altijd in contact met een medewerker tijdens het spel en beschikken al onze kamers over noodknoppen die er voor zorgen dat de deuren direct open gaan.  

Het spel is spannend en mysterieus, maar gevaarlijk kunnen we het zeker niet noemen. Wel dien je altijd om je eigen veiligheid te denken; escape rooms brengen een fysiek element met zich mee waarbij een ieder geacht wordt voorzichtig te werk te gaan. Er is altijd een medewerker aanwezig die toezicht houdt via de camera’s. Wel is het spelen bij The Great Escape op eigen risico en kan het altijd gebeuren dat we iets missen op de camera’s.

In de volgende escape rooms werken we met hoogteverschillen en is enige vorm van klimmen of klauteren vereist;
The Deal
The Courtroom (niet alle deelnemers dienen te klauteren en in overleg kunnen we aanpassingen maken)

In de volgende escape rooms dien je korte afstanden te kruipen;
The Deal
The Mission
The Lost Package (er is de mogelijkheid dit over te slaan, dit kan je aangeven bij je reservering of aan de bar)

Dit staat in de bevestigingsmail die je na je boeking gekregen hebt. Indien je deze niet (meer) hebt, neem dan gerust even contact met ons op. Voor de escape rooms vragen wij iedereen om een kwartier van te voren aanwezig te zijn.

Hanze Escape: De Roof
2-6 spelers
The Artist
2-6 spelers
Kids escape – The Courtroom
Maximaal 14 kinderen
Kids escape – The Lost Package
2-8 kinderen
The Final Protest
2-6 spelers
De Klokkenluider
2-6 spelers
The Deal
3-6 spelers
The Mission
3-7 spelers
The Courtroom
2-6 spelers
The Undergrounds
2-6 spelers
The Lost Package
2-6 spelers
Bier escape
2-6 spelers

Escape rooms zijn zeker ook geschikt voor kinderen, er kunnen zelfs kinderfeestjes  bij ons gegeven worden!

Zowel The Lost Package als The Courtroom zijn te spelen met een kindergroep. De minimumleeftijd voor The Lost Package is 8 jaar, voor The Courtroom is dit 11 jaar bij een kinderfeestje.

better

together

We werken graag samen met: