Gezellig vrijgezellenfeest op het terras: proostende mensen genieten van de feestelijke sfeer

NOS op 3 Escaperoom als training

NOS op 3 Escaperoom als training

NOS op 3 – Escaperoom als training

De NOS was bij ons om een item te maken bij The Great Escape, onderwerp van dit item is het gebruik van escaperooms voor trainingen waarbij de teams door arbeidspsychologen worden geobserveerd tijdens hun spel, na afloop worden deze bevinden met de teams in een training besproken.

“Na een enquête bij escaperoom eigenaren ontving ik meer dan 120 reacties. Veel escape rooms bevestigden wat ze bij The Great Escape al langer doen, namelijk het inzetten van arbeidspsychologen om het groepsproces te volgen” vertelt Emil van Oers van de NOS. Sommige escaperoom eigenaren volgen zelf dit proces en gebruiken hierbij bijvoorbeeld de DISC-methode.

Het spel in een escaperoom is in alle opzichten gericht op samenwerking. Alleen door goede communicatie en een duidelijke rol- of taakverdeling kun je als team de beoogde doelen behalen. Door een gelijkwaardige situatie te creëren voor het hele team worden alle onderlinge verbanden en de verschillende rolpatronen zichtbaar. Een professionele kijk op deze gedragingen is bijzonder interessant voor teamontwikkeling.

Tijdens het spel worden de deelnemers vanuit de controle kamer geobserveerd door arbeidspsychologen. Na afloop van het spel worden de observaties met het team besproken en volgt een reflectie naar de werksituatie van het team.
Dit nieuwe concept hebben we voor het eerst uitgevoerd in 2016 en wordt steeds populairder, zowel voor teams die op de werkvloer samenwerken als managers en teamleiders. Deze manier van trainen is creatief, geeft inzichten in de teamontwikkeling en is bovenal motiverend leuk!

Benieuwd naar teambuilding bij The Great Escape? Klik hier voor meer informatie!

Escaperooms

Bekijk ook eens