[wpml_language_selector_widget]
Gezellig vrijgezellenfeest op het terras: proostende mensen genieten van de feestelijke sfeer

Het dreamteam voor een escape room

Het dreamteam voor een escape room

In een escape room groep is de variatie van de spelers erg belangrijk, hoe meer verschillende spelers hoe beter toch?
Hieronder staan de 5 soort personen die je heel goed kan gebruiken bij het spelen van een escape room.

 1. Denker
  Deze speler zoekt de verbanden in het spel tussen de verschillende elementen van de opdrachten, lost de puzzel rationeel op en kan de concentratie op een zelfde onderdeel lang vasthouden.
 1. Zoeker
  Het zoekwerk in de kamer, alles systematisch nazoeken op de aanwezigheid van sleutels, aanwijzingen, codes en eventuele vervolgstappen. Deelt deze mee en/of legt deze op de afgesproken plaats.
 1. Coördinator
  Groepsleider die de groep begeleid, welke puzzels zijn er, is er een volgorde te ontdekken en waar is de groep nog naar op zoek? Welke mogelijke volgende stappen zijn er te verwachten (deze kunnen vast meegenomen worden in het denkproces) en welke onderdelen zijn opgelost en behoeven geen aandacht meer.
 1. First time Player
  Hoe stel je een ervaren team samen met een speler die het voor het eerst doet? Met deze ‘first time player’ wordt een speler bedoeld die zo blanco mogelijk het spel in gaat en zo min mogelijk ervaring gebruikt en geen verwachtingen heeft ten opzichte van de puzzels. Iedere puzzel kan weer anders zijn en de ervaring of opgedane kennis kan in de weg zitten, een goede escaperoom biedt immers variatie en onverwachte puzzels.
 1. Stille kracht – observeerder
  Deze speler neemt in rust alles in zich op en kan de missende linken tussen de onopgeloste puzzels maken. Dit is zeker geen haantje-de-voorste en neemt genoegen met een klein succesje (met vaak grote gevolgen) in het spel.

Heb jij je team samengesteld en ken je deze persoonlijkheden? Reserveer hier en test het uit

Escaperooms

Bekijk ook eens