Gezellig vrijgezellenfeest op het terras: proostende mensen genieten van de feestelijke sfeer

Escaperoom als Teamontwikkeling en -vorming

Escaperoom als Teamontwikkeling en -vorming

Het spelen van een escape room is teamwerk, dat is voor iedereen welbekend. Het belang van samenwerken wordt groter wanneer je met elkaar hetzelfde doel voor ogen hebt: de ontsnapping uit de Escape Room. Het bereiken van dit doel kan enkel wanneer het team goed communiceert, samenwerkt en de rollen goed verdeelt. Een Escape Room vormt om die reden een uitdaging voor ieder team, waarbij verschillende vraagstukken naar voren kunnen komen: Is de rolverdeling hetzelfde als de functies binnen het bedrijf? Wie neemt de leiding en waarom?

Teambuilding in de ambiance van een Escaperoom is ontspanning en resultaat ineen

De coaches van Psydos kijken mee van achter de schermen en observeren de groep, na het spel wordt de observatie besproken en vergeleken met situaties die zich op de werkvloer voordoen.

Teamontwikkeling krijgt zo een hele nieuwe vorm naast reguliere trainingen of coaching voor teams en medewerkers. Deze vorm van ontwikkeling past bij organisaties die leergierig en nieuwsgierig zijn en snappen dat leren en lol hebben de beste combinatie is. Organisaties die durven out of the box te denken en open staan voor nieuwe leervormen om bedrijfsprocessen te verbeteren nodigen we daarom van harte uit!

Onlangs heeft het jonge bedrijf RYSST dit teamontwikkelingsprogramma gespeeld met de observatie van feedbackspecialisten Peter en Annika van Psydos.

Thomas Vermeulen RYSST:

“Elk team bij RYSST is zelfstandig en heeft eigen opdrachten. In de escaperoom was iemand van elk team aanwezig, zo konden de teams van elkaar leren. Doordat ze tijdens het spel samen een vraagstuk moeten oplossen leerden ze automatisch hoe andere teams op de werkvloer gewend zijn te communiceren. Door middel van de gezamenlijke inspanning kom je achter de verschillende eigenschappen van de personen en teams. Het gedrag uit de escaperoom levert informatie op: Wat kun je van andere teams leren en verbeteren? Wat kun je behouden?

Het is een leuke combinatie van iets leuks doen en leren. Door de observatie door een coach van buitenaf krijgen de teams op een andere manier informatie aangereikt, dit geeft een frisse blik en stof tot nadenken!”

Wil je ook werken aan teambuilding in de uitdagende entourage van een Escaperoom? Wil je daarbij inzage in de teamdynamiek en gebruik maken van echte teambuilding specialisten?

Bekijk de mogelijkheden: https://www.thegreatescape.info/teambuilding/

Escaperooms

Bekijk ook eens