De 7 tips voor effectief ontsnappen uit een escape room

De 7 tips voor effectief ontsnappen uit een escape room

Hoe ga je te werk als je een escape room betreed? Is het de eerste keer of heb je al vaker een poging gedaan? Het belangrijkste om rekening mee te houden dat het vooral een hele leuke activiteit is om samen met collega’s, familie of vrienden te doen. Als je plezier hebt in de beleving dan zal de escape room een stuk leuker en dus ook makkelijker worden. Laat je meeslepen in de wereld van Escape Rooms en met de volgende tips zal het in elk geval een stuk makkelijker worden;

 

Tip 1 Denk niet te moeilijk

Vaak ligt de oplossing veel meer voor de hand dan oorspronkelijk gedacht. Er zit een vorm van logica in, probeer deze logica niet te combineren met de stand van de maan, de gemiddelde leeftijd van het team of het stopcontact!

Tip 2 Blijf kalm

Om het spel binnen de tijd te volbrengen zal je gefocust moeten zijn, probeer ondanks eventuele tijdsdruk rust te bewaren en verbanden te leggen. Zorg wel dat je tijd altijd in het oog houdt, tijd verkwanselen met eindeloos discussiëren of het professioneel demonteren van een stoel dragen niet bij aan de ontsnapping.

Tip 3 Houd overzicht

Sleutels, codes en sloten hoef je bij The Great Escape nooit een tweede keer te gebruiken. Houd in de gaten welke puzzels al zijn opgelost, en welke dat nog niet zijn. Wel kan het voorkomen dat je verschillende puzzels of de uitkomst daarvan met elkaar dient te combineren om tot een oplossing te komen.

Tip 4 Blijf in contact met elkaar

Een escape room is samenwerken. Overal waar je samenwerkt moet je goed met elkaar communiceren. In de escape room is dit dan ook niet anders. Geef door aan elkaar als je iets hebt gevonden of een aanwijzing hebt gezien. Afspraken maken is ook een goed van communiceren. Bijvoorbeeld om gebruikte sleutels en voorwerpen op één plek neer te leggen zodat een ander er niet opnieuw mee aan de slag gaat.

Tip 5 Volg de instructies

De kans is groot dat je tijdens het spel aanwijzingen krijgt of voorwerpen tegenkomt waar instructies op staan. Deze instructies staan er niet als afleiding en dienen ten allen tijden te worden opgevolgd. Ook wanneer je een hint krijgt via een hints-systeem of van een acteur dan zijn deze er alleen om je te helpen. De hint dat je niet op de schouders van je team genoot dient te klimmen of de deur probeert te forceren zijn er niet om je af te leiden, maar om ongelukken en beschadigingen te voorkomen.

Tip 6 Werk samen maar ook alleen

Soms is het nodig om samen te werken voor een puzzel, maar soms is het ook beter om de rollen te verdelen. Iemand goed in cijfers? Laat die de hersens-krakende sommen oplossen. Doordat je allemaal een eigen stuk onderzoekt kun je de hele escape room sneller door, hierbij communiceren wanneer je iets hebt gevonden bijlft wel erg belangrijk!

Tip 7 Have fun

Het werd natuurlijk al even benoemd, een escape room is vooral erg leuk. Gun je collega’s, familie en vrienden dit ook. Ga niet als bezetene rambo in je eentje de kamer door, maar doe het samen. Ook als het niet is gelukt om te ontsnappen, dan nog hebben jullie samen een ontzettend leuke tijd gehad.

Escape room etiquette

Niet zozeer tips maar eigenlijk hele logische dingen om te zorgen dat het voor iedereen leuk is.

  1. Ga voor het bezoek naar het toilet
  2. Kom op tijd
  3. Volg de instructies altijd op
  4. Ga niet onder invloed van drank of drugs de escape room in. (hier word het vooral erg moeilijk van)
  5. Forceer niets, gebruik geen brute kracht

 

Reserveren

Escape rooms

Escaperooms

Bekijk ook eens