Gezellig vrijgezellenfeest op het terras: proostende mensen genieten van de feestelijke sfeer

7 tips voor het beste vrijgezellenfeest ooit

7 tips voor het beste vrijgezellenfeest ooit

Wanneer je beste vriend of vriendin in het huwelijksbootje besluit te stappen moet er natuurlijk eerst een vrijgezellenfeest georganiseerd worden. Hieronder vind je 7 tips die je helpen een memorabele dag te maken

  1. Begin gelijk 

Het klinkt logisch, maar toch erg belangrijk. Iedereen is tegenwoordig druk met zijn/haar werk, vakanties, kinderen en andere sociale verplichtingen. Ook voor het reserveren van de locatie is het verstandig om dit tijdig te doen. Vrijgezellenfeesten worden bijna altijd in het weekend geregeld en zeker met het mooie weer en huwelijksseizoen in aantocht is het  immens populair.

  1. Wie mogen er allemaal komen?

Het is verstandig om dit te overleggen met degene die gaat trouwen. Hij of zij weet immers het allerbeste wie ze wel en niet op haar feestje wil. Bedenk wel goed op welke manier je dit vraagt, je zou haar via een anoniem adres een email kunnen sturen met de vraag wie hij/zij er allemaal bij zou willen hebben, geeft ook nog een beetje spanning want wie-o-wie organiseert nu het vrijgezellenfeestje….

  1. Plan een datum

Ga na welke data de vrijgezel eventueel zou kunnen. Vraag dit niet direct bij de vrijgezel maar natuurlijk aan zijn/haar partner. Als je twee of drie opties hebt kun je de genodigden vragen welke dag voor hen het beste uitkomt. Een manier hiervoor is de alom bekende datumprikker.

  1. Kijk naar verschillende mogelijkheden

Ja, en nu…. karten, paintball of ons laten opsluiten ergens ? Doen we het in de buurt of juist ver weg? Een belangrijke vraag hierbij is wat iedereen wil uitgeven. Dit kun je van te voren vragen of je kunt hierbij rekening houden met verschillende opties die je voorstelt in de groep. Het gemiddelde vrijgezellenfeest kost ongeveer 125 euro, voor de een makkelijk te betalen, voor de ander een behoorlijke som geld.

  1. Laat iedereen stemmen tussen drie activiteiten

Vaak vindt het grootste gedeelte van de genodigden alles leuk, maar er zullen er altijd een aantal zijn die graag meedenken en iets willen betekenen. Door iedereen handig te betrekken voorkom je ontevredenheid in de groep wat de sfeer tijdens het uitje niet ten goede komt.

Maak drie opties en leg deze alvast onder voorbehoud vast, laat alle mensen stemmen op een activiteit naar keuze, hierdoor hou je zelf de controle en is het toch met iedereen overlegd. Zorg ervoor dat je de opties bij de verschillende partijen tot na iets na de sluiting van de stemmen mag aanhouden. Het is natuurlijk jammer wanneer je hoort dat er geen plaats is bij het uitje met de meeste stemmen….

Hou in gedachten dat het om de vrijgezel draait, niet iedereen vindt het bijvoorbeeld leuk om de hele dag in een raar outfit te lopen. Je kunt er ook aan denken om het eigentijdser en creatiever te doen, laat de persoon als zijn/haar favoriete artiest gaan of iemand die hij of zij bewondert!

6 Maak de boeking en leg alles vast

Wanneer de datum vast staat, het budget en de activiteit is het belangrijk om dit zo snel mogelijk vast te leggen en de niet gekozen opties te annuleren. Maak hierbij afspraken tot wanneer er eventueel kosteloos afgemeld kan worden. Soms moet je vooraf betalen of zijn er annuleringsvoorwaarden en het is natuurlijk jammer wanneer de rest van de groep op moet draaien voor hogere kosten.

7 Geniet en maak foto’s

Maak het een gedenkwaardige dag of weekend en vergeet niet om vooral veel foto’s te maken. Eventueel kan er nog een cadeau en kleine speech worden overhandigd. Op de bruiloft zelf kun je een fotoboek van deze dag geven als aandenken. Mochten er dan nog wat foto’s tussen zitten die niet helemaal voor ieders ogen zijn bedoeld, dan is het ja-woord in ieder geval al gegeven…

Het vrijgezellenfeest bij The Great Escape organiseren? Kijk eens bij onze arrangementen!

Vrijgezellenfeest organiseren

Escaperooms

Bekijk ook eens