Gezellig vrijgezellenfeest op het terras: proostende mensen genieten van de feestelijke sfeer

6 tips voor een perfect bedrijfsuitje

6 tips voor een perfect bedrijfsuitje

Bedrijfsuitjes: ontsnappen aan de werkelijkheid en je ‘mind’ daarna weer op scherp hebben…

Dit bedrijfsuitje levert je mooie en creatieve ideeën op. De ervaring leert dat een boodschap die tijdens een bijzondere activiteit wordt overgebracht op een andere ‘werkplek’ veel langer blijft hangen dan normaal.

Wil je met je team zelfs een stapje verder gaan en heb je interesse in teambuilding? Bekijk dan deze mogelijkheden die we aanbieden in samenwerking met een arbeidspsycholoog of teamcoach.

Het alom bekende bedrijfsuitje is een zeer belangrijke dag voor jou en je collega’s. Ben jij op zoek naar het perfecte bedrijfsuitje met je collega’s, of ben je een teamdag of personeelsfeest aan het organiseren? Wij kunnen je helpen!

Hieronder geven we alvast 6 tips voor een geslaagde dag!

1. Vaststellen van budget

Het is handig om vooraf het budget vast te stellen zodat je weet welke activiteit(en) je kan organiseren. Wees daarbij creatief en kijk naar de mogelijkheden om zelf een combinatie te maken waarbij je korting krijgt door het afnemen van verschillende activiteiten. Veel aanbieders geven je ook de mogelijkheid om op locatie nog tegen gereduceerd tarief in de vorm van een arrangement gebruik te maken van de horecagelegenheid. Dit bespaart weer! Organiseer je een bedrijfsuitje voor minimaal 75% van de werknemers dan betaalt de belasting ook nog mee.

2. Zoek een originele activiteit

Door het kiezen van een originele activiteit zorg je ervoor dat er lang nagepraat wordt over het uitje. Wanneer je een origineel uitje kiest zorg je er ook voor dat het vergelijken uitblijft. Ieder jaar met elkaar naar een ander bowlingcentrum schept verwachtingen ten opzichte van het vorige bowlingcentrum… Een originele activiteit beantwoord ook aan meerdere aspecten, zorg dat er daadwerkelijk moet worden samengewerkt en je ook de mogelijkheid hebt om elkaar beter te leren kennen op vlakken buiten de werkvloer.

3. Leg de datum vast

Begin op tijd! De personeelsuitjes worden veelal aan het einde van het jaar gehouden en de beste tijdstippen zitten bij de aanbieders al snel vol.
Mogen jullie zelf de datum voor het personeelsfeestje vastleggen? Vraag niet aan alle collega’s wat de wensen zijn, zo ben je zeker dat er veel teleurstellingen komen. Geef een aantal mogelijke data met tijdstippen door en geef iedereen hieruit de keuze. Beperk je tot 3 of data en zorg dat je op korte termijn een reactie ontvangt. Zodra je een inventarisatie van de twee beste data hebt kunnen doen kun je aan de slag!

4. Voor iedereen wat wils

Heb je nogal een gevarieerde groep collega’s? Zorg voor een activiteit met mogelijkheden! Bijvoorbeeld voor zowel je collega in een rolstoel als voor je collega die het liefst meedoet aan een stormbaan. In escaperooms heb je uiteenlopende thema’s die een breed publiek aanspreken.  Ook is er vaak een mogelijkheid om een escaperoom te betreden met een rolstoel. Heb je collega’s met een handicap? Zorg dat je op voorhand goed op de hoogte bent van hun mogelijkheden, dit kun je dan met de aanbieder van het personeelsuitje weer overleggen.

5. Centraal gelegen locatie

Heb je een bedrijf met meerdere locaties door het land of zijn veel van je collega’s afhankelijk van het openbaar vervoer? Kies een centrale in het land die voor al je collega’s makkelijk bereikbaar is. Dit hoeft dan niet direct om de hoek te zijn, wanneer je de locatie goed kunt bereiken met zowel openbaar vervoer als met de auto dan is dit voor de meesten zeker een pluspunt!

6. Plaats een optie!

Heb je een activiteit die je leuk lijkt, je collega’s al enthousiast gemaakt voor je plannen, de datumprikker van bijna iedereen al terug gehad, maar nog geen akkoord ontvangen van je werkgever? Zorg dat je bij de gekozen activiteit alvast een optie plaatst op de gekozen datum (of op twee data wanneer je nog niet zeker bent). Zo ben je verzekerd van een plekje en hoef je het fantastische uitje alleen nog maar te bevestigen!

Dus ben jij de aangewezen persoon om het bedrijfsuitje te organiseren? Neem dan snel contact met ons op, wij zorgen ervoor dat je vlotjes alles hebt geregeld en je je collega’s van een fantastische uitje kunt voorzien! Je kunt ons bereiken op 038-6462330 of  bekijk onze arrangementen voor personeelsfeesten voor meer informatie!

Escaperooms

Bekijk ook eens